سفارش ترجمه تخصصی مدیریت و حسابداری

سفارش ترجمه تخصصی مدیریت و حسابداری؛ دریافت مقاله آماده ترجمه شده؛ مقالات انگلیسی ISI معتبر و جدید

سفارش ترجمه تخصصی مدیریت و حسابداری

سفارش ترجمه تخصصی مدیریت و حسابداری؛ دریافت مقاله آماده ترجمه شده؛ مقالات انگلیسی ISI معتبر و جدید

در این وبلاگ، جدیدترین مطالب و مقالات مربوط به رشته مدیریت و حسابداری قرار داده خواهد شد

شناسایی عوامل مؤثر بر بهره وری منابع انسانی

چکیده

 منابع انسانی اعم از کارکنان و مدیران، با ارزش ترین سرمایه های هر سازمانی محسوب می شوند و رسالت سازمان باید دادن فرصت مناسب برای رشد و افزایش بهره وری آنان باشد. با توجه به اهمیت بهره وری کارکنان، این پژوهش با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر بهره وری منابع انسانی و در راستای ماده ۷۹ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران از طریق برگزاری جلسه توفان مغزی به همراه استفاده از اسناد کتابخانه ای و پرسشنامه انجام گرفته است. متغیرهای این پژوهش پس از شناسایی در چهار عامل: توانمندسازی مدیریت، انگیزاننده سازمانی و امکانات، طبقه بندی و سپس روابط بین آنها تعریف و مدل مفهومی ارائه شده است. داده های تجربی موردنیاز برای آزمون مدل مفهومی به وسیله یک فقره پرسشنامه ساخت یافته با طیف ۷ گزینه ای لیکرت به تعداد ۲۰۵ آزمودنی، جمع آوری و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای SPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. روایی و پایایی پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تأییدی، بررسی و فرضیه های تحقیق به کمک شاخص T-value مورد آزمون قرار گرفته و در سطح معنی داری ۰/۰۵ تأیید شده اند. در نتیجه چهار عامل مدیریت، انگیزاننده سازمانی، توانمندساز و امکانات به عنوان عوامل مؤثر بر بهره وری منابع انسانی شناخته شده اند.

مقدمه

 بهره وری، از جمله مفاهیمی است که بیش از ۲۳۰ سال از نخستین تلاش و برداشت علمی پیرامون آن می گذرد و همواره مورد توجه جوامع علمی و ملت های مختلف بوده است. واژه بهره وری، نخستین بار توسط «فرانسواکنه» در سال ۱۷۷۶ به مفهوم «قدرت تولید کردن» بیان شد و سپس در لغت نامه های «لیتره» به سال ۱۸۸۳ و «لاروس» به سال ۱۹۴۶ به مفهـوم دانش و فن تولید تعریف گردید و بعدها از سوی محقیقین و سازمان های مختلف به شیوه های متفاوت به عنوان «نسبت ستانده به داده» تعریف شد. امروزه بهره وری به عنوان یک دیدگاه فکری و به مفهوم هوشمندانه کار کردن و عمـل کـردن مطرح است (روبرت). در یک نگاه کلان بهره وری را به دو نوع جزیی و کلی می توان تقسیم بندی می شود که بهره وری جزئی شامل شاخص های بهره وری منابع انسانی، سرمایه، ماشین آلات و .... می باشد.

مدل تحلیلی تحقیق

از آنجا که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر، یک دستگاه اجرایی دولتی است که به واسطه و پشتیبانی نیروی انسانی، وظایف خدمت رسانی را انجام می دهد، لذا نقش نیروی انسانی در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجائیکه استان بوشهر با مشکلات و چالش هایی نیز مواجه بوده است در این تحقیق برای رفع چالش ها و مشکلات، برای شناسایی عوامل از روش های گرد آوری اطلاعات از جمله مصاحبه، اسناد و مدارک کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شده است ولی تأکید ویژه بر روش مصاحبه و برگزاری جلسه توفان مغزی بوده است.

 

فرضیه های تحقیق

با توجه به مدل ساختاری، فرضیه های تحقیق به شرح زیر می باشند:

فرضی 1: انگیزاننده سازمانی بر بهره وری منابع انسانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان بوشهر تأثیر مستقیم دارد.

فرضیه 2: توانمندساز بر بهره وری منابع انسانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان بوشهر تأثیر مستقیم دارد.

فرضیة 3: امکانات بر بهره وری منابع انسانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان بوشهر تأثیر مستقیم دارد.

فرضیه 4: مدیریت بر بهره وری منابع انسانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان بوشهر تأثیر مستقیم دارد.

روش شناسی تحقیق

این تحقیق در سال ۱۳۹۱ با همکاری جامعه آماری به تعداد ۲۳۷ نفر از کارکنان سازمان صنعت معدن و تجارت استان بوشهر همراه نمایندگی های تابعه اجرا شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی و از نظر روش تحقیق، على - همبستگی است. شناسایی اولیه متغیر ها با برگزاری جلسه توفان مغزی با مشارکت یک گروه ۱۵ نفره از کارکنان آن سازمان و طبقه بندی متغیرها با قضاوت تعداد ۵ نفر متخصص و استفاده از شاخص کوهن کوپا با حداقل درجه توافق۰/۸۲۳ انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها شامل یک فقره پرسشنامه ساخت یافته با طیف ۷ گزینه ای لیکرت بوده و روش توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها، ترکیبی از مراجعه حضوری و رودرو با آزمودنی ها و روش پستی بوده است.

روایی و پایایی پرسشنامه

روایی و پایایی پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تأییدی و بررسی روایی سازه و پایایی سازه مورد سنجش قرار گرفته است. شرط روایی سازه، برقراری روایی تمایز و روایی همگرا می باشد. پایایی سازه، مشروط به مناسب بودن میزان واریانس استخراج شده (0.5AVE ) و پایایی مرکب (0.6CR2  ) می باشد.

بحث و نتیجه گیری

نتایج این تحقیق نشان داد که عوامل انگیز اننده سازمانی، توانمند ساز، امکانات و مدیریت از دیدگاه کارکنان سازمان صنعت معدن و تجارت استان بوشهر بر بهره وری منابع انسانی تأثیر مستقیم دارد. همچنین نتایج تحقیق فعلی با تحقیقات پیشین در بسیاری از موارد دارای فصل مشترک و در پاره ای از موارد نیز تفاوت هایی دارند. علت تفاوت ها، شرایط اقتضائی زمان، مکان مورد مطالعه و نوع وظایف محوله به کارکنان، متغیر های رایانه، مخابرات و اینترنت می باشد.

بهره وری منابع انسانی عبارت از تلاش مستمر انسان همراه استفاده بهینه از توانایی و انگیزه فردی است که تحت تأثیر عوامل مختلف توانمندساز، مدیریت، امکانات و انگیزاننده های سازمانی برای انجام بهتر وظایف و مسئولیت ها، که در راستای ارائه کالا یا خدمات مطلوب (کارایی) و رضایت مشتری (اثربخشی) انجام می گیرد.

سفارش ترجمه تخصصی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی